A вие виждате ли тази градинка?

Това не е фото монтаж, а реалната картина.Това е най-тъмната столична градинка в света разположена в центъра на град София - "Мадарската градинка" в моята махала. (прочети цялото)
Столична градинка, в която човек може да се загуби още в 18.30 часа. Час, в който обикновенно в градинки като тази, трябва да е пълно с деца, ученици и хора, които отмарят след работа , разхождат своите домашни любимци или просто са почиващи пенсионери. Но, нама как да стане!!
Това е градинката без нито една лампа или друго осветително тяло. Даже в столицата на остров Самоа- град Апия има светлини в техните диви градинки. (виж другите две снимки).
На снимките от софийската градинка (първите две) се вижда някаква светлина, но тя е по-скоро декоративна, идваща от блоковете наоколо и от слабото улично осветление. По това време на деня може случайно да срещнеш някой познат, който дълго време си искал да видиш, но няма шанс да разбереш това даже и да се бутнете един в друг.
Има и по-лошо. Минавайки по това време, а и през цялата нощ, през градинката трябва да разчиташ изключително много на другите ти сетива (без очите, разбира се!) и на късмета, за да не се препънеш фатално или да не блъснеш нещо непредвидимо. Впрочем хубавата част е в това, че много влюбени двойки могат да се отдадат на страсти по пейките без да ги гледат. Може би това е някоя специална програма на общината за стимулиране на раждаемостта в България. Нали сме на изчезване от цивилизацията, тази която в нашата "Мадарска градинка" липсва от дълго време.


 Това написа Стефан Орманджиев във фейсбук профила си.