Петър Димитров: В Нефтохимик има колектив, но без пари не става

Ако имаше пари, Нефтохимик щеше да е на много сериозно ниво - смята Пепи

Петър Димитров подписа договор като ново попълнение на столичния Локомотив София. Той предпочете столичния тим пред няколко други оферти и по изричното желание на старши треньора Стефан Генов. Голмайсторът на Нефтохимик от есенния полусезон наред с обстановката в новия си клуб коментира и ситуацията около бившия си тим.
"Нещата в Нефтохимик не са добри финансово. Иначе имаше колектив и футболисти, но като няма пари - не става - заяви нападателят. В Локомотив ми дадоха обещание, че от гледна точка на финансите всичко ще е окей. Имат да дават някакви пари на футболистите, но те ще се изчистят. Не ми се вярва да е имало такива неща като черно тото през есента. Аз лично не съм участвал и не знам за подобно нещо. Ако имаше пари, Нефтохимик щеше да е на много сериозно ниво. Тежко е да не знаеш утре какво ще се случи. Какво да играеш, като знаеш, че вкъщи децата ти не са яли и ще ти спрат тока. Няма как да го преглъщаш постоянно. Близо три-четири месеца не бяха плащали заплати, е как тогава да мислиш за футбол",  завърши Петър Димитров.

В момента тежкото финансово положение в отбора на Нефтохимик не се е променило. От отбора бяха освободени юношите, които попълваха състава, а ветерани на клуба инициираха събирането на средства, за да могат да осигурят най-важните тренировъчни пособия и екипировката за подготовката на отбора. Тимът продължава лагера си в Созопол, като ползва за тренировки стадиона в Царево.