ВМРО с декларация против беззаконията в Странджа

ВМРО протестира с декларация по повод безпрецедентната наказателна акция срещу парк „Странджа” и защитниците му.

Неотдавна Върховният административен съд и екоминистерството промениха на 180 градуса позицията си и допуснаха скандалния устройствен план на Царево, който е в разрез със съществуването на парк „Странджа”.
Дни след това най-накрая държавата успя да премахне и една от последните пречки пред този план – шефът на парк „Странджа”, Стефан Златаров. Той е уволнен „поради липса на управленски качества”.
Действията се развиват на фона на скандалното назначение на противоречивата фигура на бившия кмет на Царево - Петко Арнаудов - за шеф на местното горско стопанство. Партийното кадруване бе едно от първите действия на кабинета „Орешарски”.
Преди четири години ВМРО също се застъпи за Златаров и още двама неудобни за властта директори на паркове и така до уволненията им не се достигна.

Следва пълният текст на Декларацията:

ВМРО осъжда остро разправата с парк „Странджа”. Управляващите трябва да са наясно, че с подобни действия окончателно губят позиции сред честните българи. Оставането на тези хора на власт ще бъде за тях пирова победа. 

Съвсем наскоро Върховният административен съд и екоминистерството промениха на 180 градуса позицията си и допуснаха скандалния устройствен план на Царево, който е в разрез със съществуването на парк „Странджа”.
Само дни по-късно най-накрая държавата успя да премахне и една от последните пречки пред този план – шефът на парк „Странджа” Стефан Златаров. Той е уволнен „поради липса на управленски качества”.
Ние от ВМРО от години се застъпваме за запазване на българската природа. Преди четири години отново подкрепихме директора на парк „Странджа” Стефан Златаров, който заедно с Тома Белев и Николай Ненчев пак беше нарочен за уволнение от тогавашната тройна коалиция. В начинанието си „Зеленото е родолюбие” сме се борили за много застрашени зелени площи – от Иракли до градинката пред Руската църква в София. Защото борбата за зелените площи е всъщност борба за хората, борба за Родината.
Затова призоваваме и тези управляващи: спрете беззаконието в Странджа, спрете беззаконието в България!