Възелът около управлението на Слънчев бряг става все по-заплетен

Все още не е ясно кой е управлява курорта

Има отказ от Агенцията по вписване за вкарване в търговския регистър на новия, редуциран състав на директорския състав на "Слънчев бряг" АД, съобщи "24 часа".

Заявлението за вписване е подадено от лице, което няма такива права - юридически представител на Златко Димитров, който е заявен за заличаване като член на борда на директорите, би трябвало заявлението да бъде подадено от представител на новоизбрания борд, се казва в мотивите към отказа.

Освен това нови директори Светлодара Петрова, Румен Кулев и Йордан Георгиев са заявени за вписване като представляващи дружеството заедно. Такова решение на Общото събрание обаче липсва в приложения протокол.

Отказът за вписване може да се обжалва пред БОС в 7-дневен срок, който изтича на 24 януари.

Освен това решенията на Общото събрание са оспорени по съдебен път от един от миноритарните акционери - Стойчо Малаков. По негова жалба е образувано дело в БОС, а магистратите са се произнесли с определение новоизбраният борд да не се вписва докато делото не приключи. Определението също подлежи на обжалване.

Първоначално Комисията по финансов надзор излезе със становище, че има нарушения в избора на нови директори по време на Общото събрание на "Слънчев бряг" АД на 23 декември. След това комисията ревизира становището си като прецени, че трима от тях са законно избрани. Става въпрос за Йордан Георгиев, Румен Кулев и Светлодара Петрова.

Според запознати, след първия отказ е внесена нова молба за вписване от името на един от новоизбраните директори.

Все още обаче произнасяне няма. Мненията на юристите се разделят на две. Според едни, при извършените корекции, имената на новите директори вероятно ще се появат в Търговския регистър. Според други обаче до приключването на делото, образувано по искане на миноритария акционер, те не могат да влязат в длъжност.

Вече има опасения, че това може да забави нормалната подготовка за сезона, тъй като напрактива в момента акционерното дружество няма шеф с пълни права.