Младежи призовават:„Помисли, огледай се и остани жив!”

Плакатът им предлага избор кой да те откара вкъщи, ако си пил-линейка, такси, патрулка или катафалка...

Неговата цел е да привлече вниманието на деца и младежи като активни участници в движението по пътищата към последиците, до които води неспазването на правилата, лекомислието в поведението им на пътя и подценяването на риска от ПТП в една уж обичайна и позната обстановка. Проектът е финансиран от Младежка банка към Обществен дарителски фонд Стара Загора с подкрепата на „Фондация работилница за граждански инициативи” и фондация „Америка за България”. 

Партньори на младежите от инициативната група са: Младежки общински съвет Стара Загора, ОДМВР – Стара Загора и мотоклуб „Волни ездачи".
Водещо при реализацията на проекта е желанието на всеки един от участниците в него да бъде полезен на младите хора. В хода на проекта бяха реализирани три мултимедийни клипчета с продължителност от 30-40 секунди. Те онагледяват различни, на пръв поглед обикновени, но често подценявани ситуации, в които човек може да стане жертва на ПТП.
С всяко едно от клипчетата искаме да насочим вниманието основно да децата и младежите, а и на всички участници в движението върху това колко е важно да бъдем дисциплинирани и отговорни, не само към себе си, но и към другите на пътя. Клипчетата са заснети и обработени от Георги Благоев с актьорското участие на младежите от МОС.

Освен към пешеходците, като активни участници в уличното движение проектът е насочен и към водачите. Благодарение на Александър Красимиров е изработен и атрактивен постер „Не карай пил", насочващ вниманието ни към избора на всеки един от нас!
След официалното представяне на проекта, което ще се състои на 28.01.2013 година от 11:00 ч в залата на Младежки дом, ще бъдат сформирани екипи от представители на Младежки общински съвет и сектор „Пътна полиция” – ОДМВР – Стара Загора, които ще представят проекта в старозагорските училища.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен