Петков погна "Галерия" и в съда!

Румен Петков внесе тъжба в Софийския районен съд заради клевети във в-к "Галерия". Тъжбата е срещу Александър Симеонов - автор на материал във вестника отпреди седмица, в който се твърди, че изданието притежава аудио запис на среща между Бойко Борисов, Румен Петков и Георги Първанов в къщата на Борисов в Банкя, където, най-общо, е било обсъждано общо бъдеще между Национална гражданска инициатива АБВ и ГЕРБ.

Публикацията се появи ден след като АБВ обяви официално, че ще прави втора лява листа за изборите за европарламент.
Междувременно, при разпит в прокуратурата главният редактор на в-к „Галерия“ Кристина Патрашкова заяви, че не разполага с подобни записи и поради тази причина няма да ги предостави.
В част от текста на тъжбата от името на Румен Петков се казва:
„...В този материал публично и чрез печатно произведение, по начин, достигащ до знанието на огромна аудитория, по отношение на мен е заявено, че съм се срещал с г-н Бойко Борисов в гр. Банкя, заедно с президента Първанов, като г-н Борисов е заявил, че ще приеме финансирането на кампанията на проекта АБВ за изборите. От думите на Александър Симеонов става ясно, че целта е Българската социалистическа партия да бъде превзета отвътре, като се създаде общ кабинет с ГЕРБ.
От публикацията може да се прочете още, че съм оръженосец на господин Първанов, както и че в определени случаи през годините „играя ролята на пощенски гълъб“.
Изложеното е разгласяване на опозоряващ факт за мен и не е вярно.
С описаното по-горе деяние, Александър Симеонов ми причини значителни неимуществени вреди, свързани с накърняване на името ми в обществото и засягащи честта и достойнството ми.“
Ако съдът признае за виновен автора на материала във в-к „Галерия“,  той ще трябва да заплати на Румен Петков обезщетение в размер на 50 000 лева. Петков заяви, че когато получи сумата, ще я даде за благотворителност.