Училището към затвора - с ново съоръжение

Мисия

25-01-2014, 10:29

Снимка:

От сайта на Министерство на праосъдието

Автор:

Starazagorautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Ще проверяват качеството на храните в училищата и детските градини

Младежи призовават:„Помисли, огледай се и остани жив!”

В професионалните учебни работилници се изучават 10 специалности

Официално откриха разширените професионални учебни работилници за учениците от СОУ „Поп Минчо Кънчев“ към затвора в Стара Загора.

Събитието уважиха заместник-министърът на правосъдието Илия Ангелов, Митко Димитров - директор на Дирекция „Изпълнение на наказанията“, председателят на ОбС Стара Загора Емил Христов.

По традиция малко преди да бъде прерязана лентата на новия разширен център за професионално обучение, беше извършен и водосвет за здраве и успехи от Отец Йордан Карагеоргиев, в храма „Свети Николай Чудотворец“, който се намира в двора на затвора. 

СОУ „Поп Минчо Кънчев“ е утвърдено като притегателен център за лишените от свобода, подчерта директорът на учебното заведение Венко Воев. Те имат възможност да придобият и усъвършенстват качества, които да допринесат за един по-добър живот. Около 10 специалности могат да изучават затворниците в Стара Загора, което спомага за ресоциализацията им след изтичане на присъдите.

За нас е чест да открием това ново съоръжение, което с много усърдие и любов градихме в продължение на месеци, каза директорът на затвора комисар Иван Карушков. Обучението, образованието и професионалната квалификация са част от социалните дейности, които развиваме в затвора в Стара Загора. Те са пътя към онази личностна промяна, която ние ценим и която безспорно допринася за качеството на живот след освобождаването на лишените от свобода. Зад високите стени тече един много динамичен и сложен живот. Всички ние сме отдадени и работим с постоянство и професионализъм, за да постигаме успехи, допълни директорът на старозагорския затвор.

Училището към старозагорския затвор е с 22 годишна история и освен общообразователните дисциплини, в него учениците получават средно образование по специалностите “оператор в мебелното производство” и “ВиК инсталации”. В училището се развиват и допълнителни културно-информационни дейности.