Вижте коя е най-възрастната във Facebook

Всъщност бабата си направила профил там през януари миналата година

Непрекъснатият технологичен напредък постоянно ни залива с какви ли не нови джаджи и приспособления. Тази хайтек действителност обаче като че ли малко стряска по-възрастните хора, които дори не смеят да доближат това "чудовище" на съвременния свят – компютъра. Е, има и изключения, съобщава Daily Express.

Тези дни най-възрастната потребителка на Facebook отпразнува своя рожден ден. Дамата се казва Едит Кирхмайер и отбеляза празника за 106-и път, като нейните приятели в социалната мрежа не пропуснаха да я поздравят.

Всъщност бабата си направила профил там през януари миналата година. Тогава не успяла да регистрира рождената си година – 1908 г. Сега обаче може да се похвали с над 47 хил. приятели и с 12 хил. харесвания на фенската страница.

Но това не е единственият любопитен факт за Едит. Тя е и най-възрастният правоспособен шофьор в Калифорния, както и най-старият висшист от Чикагския университет. Във Facebook се включила понеже искала да запознае потребителите с благотворителната си организация "Директ Рилийф".