8 двойки в Бургас казват "да” в Деня на влюбените

Животът

26-01-2014, 06:20

Автор:

Ния Русалиева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Над 30 фирми в четвъртото издание на „Вашата сватба, мечта”

Много вероятно кандидат младоженците да се увеличат още докато календарът пропълзи до носещата толкова символика в себе си дата

Осем двойки са пожелали да разменят брачни халки в Бургас на 14 февруари, нищо че е делничен ден.

Предполага се, че за това е виновен Светецът Валентин или се дължи на интересното съвпадение на цифрите в датата – 14. 02. 14. Но може и другият масово честван у нас празник Трифон Зарезан да е избран от по-несигурните двойки при по-лесното изричане на обвързващият в брачен съюз отговор „да”, пише в. "Бургас днес и утре".
Шест от двойките ще бъдат бракосъчетани в зала „Вардар” на ритуалния дом. Други две ще пият първото си шампанско като съпрузи с изглед към морето, понеже са предпочели зала „Петя Дубарова” в Морското казино. Въпреки че в новата зала в морската градина бракове в делнични дни, какъвто е през 2014-та 14 февруари, не се сключват, тази година ще бъдат приемани влюбени двойки по-изключение.
Петъчният ден, съвпаднал с празника тази година, всъщност е благодатен за по-романтичните двойки. След церемонията сватбарите могат да се отправят към купона за щастливото събитие и вдигат чаши с вино, без да се притесняват, че ще ги боли глава на следващия ден, понеже е почивен.
Магдалена Карастоянова, управител на Общински обреден комплекс, прогнозира пред изданието, че е много вероятно кандидат младоженците да се увеличат още докато календарът пропълзи до носещата толкова символика в себе си дата. Тя припомни, че вече е възможно да се заяви час за граждански брак дори ден преди церемонията. Разбира се, по-спонтанните двойки трябва да имат изряден комплект с нужните документи.
Преди година на Свети Валентин четири двойки сключиха брак, вероятно понеже бе в четвъртък. Пред вестника влюбената двойка Никола и Елена, които ще се врекат във вярн

ост един към друг на култовата дата, споделиха, че денят не е избран от тях случайно.

"Ние сме романтична двойка и затова решихме да се оженим точно на Деня на Влюбените”, посочи бъдещата булка. Тя и нейният избраник не се притесняват, че времето може и да не е съвсем усмихнато на техния празник защото вярват, че топлината на семейството и най-близките приятели, които са поканили, ще ги сгрее, дори сняг да завали.