Три билки, които могат да ни направят безсмъртни

Босилек, рейши и градински чай укрепват организма и гонят болестите

Има някои билки, които помагат на организма да получи необходимия баланс, за да бъде то здраво и работоспособно. Приемането им освен всичко друго могат да прибавят години към човешкия живот, защото те имат силни лечебни свойства, пише zdrave.ws
Такива билки се наричат адаптогенни. Те могат например да нормализират нивото на кръвна захар или да смъкнат високото кръвно налягане и обратното – ако кръвната захар е ниска, да я нормализират като същото става и с кръвното налягане.

Една от тях е босилекът. Растението намаляване на стреса, увеличава енергията и поддържа дълголетието. Помага при сърдечно-съдови заболявания, хипертония и диабет.
Друга такава билка е гъбата Рейши, позната като „гъба на безсмъртието”. Тя помага за увеличаване на енергията, а също така при сърдечно-съдови заболявания, имунни нарушения, рак, както и при висок холестерол и артрит.

Градинският чай също има удивителни свойства. Позната е и като салвия и има славата, че прави хората дълголетни. Градинският чай има незабавен ефект на успокояване и прочистване при дихателни проблеми, като прави дишането по-леко и дори прогонва главоболието като допринася за по-добра памет. Използва се и като вид сънотворно. Маслото от салвия доказано да има и анти-туморни качества, тъй като засилва имунната система и да подсилва сърцето.