Огромна повреда остави десетки домакинства без ток

Животът

26-01-2014, 14:04

Снимка:

БГНЕС, архив

Автор:

Емилия Петрова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Тъжно! Баба гледа внуци в квартира без ток

По последни данни 4 селища все още остават на свещи

Огромна повреда в мрежата на EVN остави десетки домакинства без ток рано тази сутрин.

8 населени места около Бургас осъмнаха с прекъснато захранване. Според данни от кмета Димитър Николов токът спрял около 03.30 ч. в  Банево, Ветрен, Българово, Рудник, Брястовец, м.с.Черно море,  Драганово и Изворище.

Няколко по-малки селища в планинските райони също са без ток, показа проверка на BurgasUtre. Според данни от енергото те са най-вече в Странджанско, както и планинската община Руен. На място работят аварийни екипи, но все още не е ясно кога точно ще бъде възстановено захранването.

По последни данни захранването на места е възстановено, без ток все още остават селата Драганово и Миролюбово, гр. Българово и мина Черно море.

Причината за това е голяма авария в далекопроводите на EVN, която се случила в резултат от рязката смяна на температурите. Заради лошото време били скъсани множество проводници.

Кметът Николов е в постоянна връзка с ръководството на ЕVN, с настояване за осигуряване на повече спешни екипи за бързо отстраняване на аварията. От рано сутринта  той е сформирал и Кризисен щаб, който следи ситуацията.

"Правим всичко възможно проблемът бързо да се разреши, тъй като много семейства се отопляват на ток, а заради ниските температури има и поледици.", заяви Николов.

Всичко е замръзнало, едвам хората отварят входните си врати, потвърдиха кметски намесници.

Огромната повреда в мрежата на ЕVN край Бургас причини затруднения и  в железопътния транспорт.

Внезапното застудяване доведе до извънредно спиране на влакова композиция. Тренът бил блокиран на гара Българово заради проблем в контактната мрежа рано тази сутрин. До там бяха изпратени автобуси, които да превозят пътниците до Бургас.