Няма затруднения в града и общината по уличната мрежа

Въвежда се безплатна Зелена зона за два дни

Фирмите по почистването са били в готовност за справяне със ситуацията и атмосферните условия не са създали сериозни затруднения в града и общината, съобщи кметът Живко Тодоров. Той и ресорният зам.-кмет Йордан Николов са инспектирали действията на машините и работата по уличната мрежа и пътищата в общината.

Няма непочистени пътища и недостъпни села в общината. Общо 9 комбинирани машини за разпръскване на магнезиево-солни смеси и снегопочистване на фирма „Зауба“, която чисти в града, работят от 4.00 ч. вчера сутринта и до момента, съобщи управителят Николай Недялков. По думите му, положението е овладяно по основните артерии след падналия сняг, днес се почистват по-малките вътрешноквартални улички, но работата на машините е силно затруднена от паркираните автомобили.

Няма постъпили оплаквания от ползващите градския транспорт в Стара Загора, както и на горещия телефон в общината.

Телефони за зимна поддръжка на пътищата : За общински  пътища  – PSI – дежурен база „Голеш“ – 0882 988 437 За градска мрежа  – „Зауба“ АД – дежурен – 0898 460 273 За сметосъбиране:  – „Зауба“ АД – дежурен – 0898 460 273.

Кметът Живко Тодоров разпореди безплатна зелена зона за паркиране в централната част на Стара Загора днес и утре. В рамките на два дни престоят на автомобилистите в центъра ще бъде свободен, за да се облекчи пребиваването им в централната част на града, след падналия през уикенда сняг.