Над 40 селища все още без ток, пътищата засега почистени навсякъде

Няма данни за бедстващи хора, съобщиха от Гражданска защита

Няма информация за бедстващи хора и закъсали автомобили, след заледяването и падналия през нощта сняг, съобщиха дежурните от Гражданска защита - Бургас.

Резкият спад на температурите обаче стана причина за накъсването на много елекрически жици, заради обледяването им. Както BurgasUtre вече писа от вчера насам това стана причина повече от 60 селища в областта да останат без електричество.

На този етап авариите в част от тях са остранени от екипи на ЕВН, но все още над 40 са местата в Бургаски регион, където електрозахранването не е възобновено.

Осем селища са без ток в община Бургас, в Карнобат те са четири, а близо 30 са тези в руенско, където обстановката е най-тежка. Кметът Исмаил Осман разпореди днешният ден да бъде неучебен в общината.

Георги Димитров, кметът на Карнобат пък съобщи, че се очаква закъснение на доставките на хляб, заради изчакването на почистващите машини. Магистрала "Тракия" и останалите пътища в областта са отворени при зимни условия. 

В община Бургас в момента работят около 30 снегопочистващи машини. Кметът Димитър Николов, призова бургазлии да ес движат основно с градския транспрот и да почистват районите около жилищните сгради и офиси.