Руен бедства, затворници чистят спирките в Бургас

Новините

27-01-2014, 10:48

Автор:

Никол Узунова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Над 40 селища все още без ток, пътищата засега почистени навсякъде

Поради неотстранените ел. аварии в населените места за училища и детски градини 27.01.2014г. е обявен за неучебен

Бедствено положение е обявено в община Руен от 10.00 часа тази сутрин. В общината няма ток и вода. В момента заседава Кризисния щаб към общината. Прекъснати са мобилните телефони. Над 30 са населените места без ток, поради тази причина кметът обяви днешния ден за неучебен.

През денонощието не са допуснати бедстващи хора и аварирали автомобили.

В града действат 27 машини, разходени материали – 120 т пясък и сол,  250 т луга. При обработката на пътищата  се използват при интензивен снеговалеж  химически вещества с цел да се предотврати уплътняването и  залепването на снега върху пътното покритие.  При обработката на ЦГЧ  пешеходните зони – Александровска и Богориди се обработват с АЙСМЕЛ.

Ръчно почистване на автобусните спирки ще се осъществява от работнички на „Консорциум Титан“ и допълнително в комплексите са  осигурени от Затвор Бургас 10 лица, лишени от свобода.

Фирмите, осигуряващи снегопочистване на общинските пътища са в денонощен режим на работа от 23 януари със заповед на кмета. На  26.01.14г . от 08.00ч   и през  цялото денонощието е работила техниката за зимното  поддържане и на територията на общината и града.

Автобусите на градския транспорт са извършили превоз по редовните си транспортни линии без закъснение на територията на града. Междуселищните превози също се изпълняват по график с малки закъснения. Единственият неизвършен превоз е в 5.50 ч. по линията Драганово – Бургас.

Временно е преустановило работа Летище Бургас. В момента се обработват с антиобледеняващ препарат пистите.

Пристанище Бургас към момента не е преустановило работа.

По заповед на кмета снегопочистващите фирми работят в денонощен режим от 23.01. 

До края на тези седмица  времето ще се характеризира със засилена атмосферна динамика. Усложнената обстановка създава  условия за образуването на ПОЛЕДИЦИ и заледявания по пътищата!

Специализираната техника на фирмите за снегопочичване и поддържане  работи непрекъснато, а екипите са в денонощно дежурство. Специалисти от общинска администрация извършват непрекъснати проверки и следят за обстановката, за да може при необходимост да се предприемат своевременни мерки за намаляване на последиците за населението и инфраструктурата.