Предлагат ремонт на парка в кв. Банево с докладна

Мястото за отдих на жителите на квартала днес е в лошо състояние – липсва растителност, алеите са със стара настилка, пейките и няколкото детски съоръжения са амортизирани

Общинският съветник Димитринка Буланова е внесла предложение до ОбС-Бургас за реконструкция на парково пространство в центъра на кв. Банево. Докладната ще бъде разгледана на предстоящото заседание на местния парламент. Въпросното пространство е оформено като зона за отдих, но не е ремонтирано повече от 40 години.

„Става въпрос за УПИ Х в кв. 37 по ПУП-ПРЗ на кв. Банево. Мястото за отдих на жителите на квартала днес е в лошо състояние – липсва растителност, алеите са със стара настилка, пейките и няколкото детски съоръжения са амортизирани. За възстановяване на зоната е кандидатствано по ПУДООС при МОСВ през 2008 и 2011 г., но не е получено одобрение за финансиране. През 2012 г. обектът влиза в капиталова програма на Община Бургас, но без финансиране”, заяви общинският съветник.

Тя коментира, че едното от исканията в подписка от група жители на квартала от 8 август 2012 г. е за изграждане на детска площадка във въпросния терен, каквато до този момент липсва.

„ В Банево има повече от 3000 жители, повечето от които са млади семейства. Реконструкцията на зоната за отдих ще реши проблема и за децата, които живеят в центъра на квартала. През 2012 г. е направен идеен проект от ланд. арх. Жана Иванова,  включващ нови алеи, облицовка на чешма, беседка и детски съоръжения на стойност около 25 000 лв. Ето защо моето предложение е да се направи реконструкция на зоната за отдих, като се предвиди финансиране от 25 000 лева, заложено в капиталова програма за 2014 г. на Община Бургас”, сподели общинският съветник от ГЕРБ-Бургас.