Времето в Бургас днес: До минус 8 градуса, вятърът се засилва

Още през нощта срещу сряда нов средиземноморски циклон ще създаде валежна обстановка

Днес ще преобладава променлива облачност. Вятърът постепенно ще се обърне от изток-североизток и следобед по Черноморието ще се усили до умерен. Най-ниските температури ще бъдат до минус 7-8 градуса. През деня обаче ще достигнат положителни стойности до 4 градуса.

Вълнение на морето 2-3 бала. Температура на морската вода 4-7 градуса.

Още през нощта срещу сряда нов средиземноморски циклон ще създаде валежна обстановка. По Черноморието валежите ще са от дъжд и дъжд и сняг. На места е възможно да се образуват поледици!

По Черноморието вятърът от североизток ще се усили до силен и постепенно ще се обърне от север-северозапад. Минималните температури ще се повишат средно с около 5-6 градуса, а преобладаващите максимални ще са между 0 и 5 градуса.

В четвъртък валежите ще спрат, а облачността ще се разкъса и ще е променлива. Вятърът постепенно ще отслабне. В най-южните райони на Черноморието ще е студено с минимални температури предимно от минус 11 до минус 6, а максималните до 0.

В петък ще преобладава облачно време, но без съществени валежи. Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток. Температурите слабо ще се повишат.