Ад във влака: 15 часа от София до Бургас

Вместо в 16,20 ч. в неделя експресът за морето тръгнал в 19,10 ч. и обиколил цяла България

В истински ад се превърна пътуването с влак от София до Бургас. Вместо в 16,20 ч в неделя експресът за морето тръгнал в 19,10 ч и обиколил цяла България. Минал през Горна Оряховица, за да стовари в 7 ч сутринта вчера 15-те пътници в Карнобат. Оттам били качени на автобус, за да стигнат в 10 ч в Бургас.

“Избрахме влака, за да си спестим поледицата по магистрала “Тракия”, а преживяхме голям кошма, като станахме заложници на БДЖ”, коментираха гневни бургазлии.

Всички сутрешни влакове от гара Варна тръгваха със закъснение заради обледявания на жп стрелки. Движението бе прекъснато в участъка между Добрич и Кардам. 

20 села в Бургаско останаха без ток. Цяло денонощие без електричество изкара и баровският квартал на Бургас - “Сарафово”, а в община Камено се наложи да докарат агрегат.

До късно вчера следобед бяха затворени летищата в Бургас и Варна.

Заради лошото време има забрана за товарни автомобили над 10 т по пътя Слънчев бряг - Обзор, Ришкия и Айтоския проход. Временно бяха въведени ограничения по направленията Варна - Добрич, Провадия - Айтос, Аксаково - Кичево. 

Заледените клони на некастрените дървета са най-голямата опасност във Варна за живота на пешеходците. 

Голям леден къс проби кола в Монтана вчера и падна на косъм от жена. Семейство пристигнало на общинския пазар преди обяд и паркирало до блок. Мъжът слязъл от колата, а съпругата му останала на предната седалка. Щом хлопнал вратата, от покрива на сградата на бул. “Хаджи Димитър” полетял леден къс, който пробил колата между люка и стъклото и паднал на милиметри от краката на жената. 

Лавина затрупа двама гърци в Пирин= Извадиха ги живи и здрави, благодарение на бързата реакция на планинските спасители. Инцидентът е станал около 12 ч. Трима гърци тръгнали да се спускат със сноубордове в улеите, познати като Ечмището, между Платото и Тодорка. Те са извън зоната на ски центъра.

Бордистите са предизвикали лавината, като двама от тях са успели да се спасят встрани, а третият е бил затрупан. Единият тръгнал да търси помощ и се обадил по телефона, а вторият останал до затрупания си приятел. Около 13,30 ч спасителите стигнали до мястото и открили двамата гърци. Затрупаният имал болки в ребрата, но не е тежко пострадал. 

136 бездомни пък прекараха нощта в двата общински кризисни центъра в София. Цялата налична техника на фирмите - почти 200 снегорина, беше изкарана вчера на терен. Аварийни екипи премахнаха опасни ледени висулки от тунела при НДК и мостовете около гара “Подуяне”./Източник: 24 часа