Общинските съветници си гласуваха по-големи заплати

Мисия Бургас

28-01-2014, 12:22

Снимка:

globusnews, архив

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Кръщават площад на Георги Калоянчев

Стряскащи глоби готвят за общинските съветници в Бургас

НФСБ щели да даряват своите за изграждане на храм

След повече от час спорове и дебати общинските съветници гласуваха повишаване на заплатите си, които ще достигнат брутен праг от 800 лева, при досегашни възнаграждения под минималната работна заплата.

С тази гореща точка стартира първата за 2014 година сесия на Общинския съвет в Бургас. Освен увеличението на заплата обаче бяха гласувани и точки за глоби при неявяване на сесиите и по време на обсъжданията на постоянните комисии.

По докладната за увеличението на заплатите остро се изказаха и противопоставиха представителите в местния парламент на Национален фронт за спасение на България. Те изразиха за пореден път по-груб, но категоричен начин несъгласието си с предложеното увеличение с мотива, че в залата има голям процент от хора, които не са заслужили пред избирателите си подобни възнаграждения.

Валентин Касабов обяви, че при гласуването на подобна заплата, която с данъците ще надвиши 1000 лева, ще бъдат обидени гражданите, които работят ежедневно за месечна заплата от 400 - 500 лева.

В крайна сметка групата съветници от НФСБ излязоха с решение техните по-високи заплати да бъдат предоставени като дарение за градежа на храм "Свети Георги" в кв. "Победа".