Вилна зона край Бургас от 3 дни няма ток и вода

Жителите на Каптажа сами са изградили електропреносната мрежа и сега водят дела. Затова смятат, че електроразпределителното дружетсво им извива ръцете

Живеещите във вилна зона край Бургас топят сняг, за да пият вода. Токът спира при рязкото застудяване в неделя. В района няма ВиК мрежа и единственият начин да се извади вода е чрез сонди, които работят на ток, предаде бТВ.

Така трети ден живеещите във вилна зона Каптажа край Бургас пълнят кофи със сняг от градината в двора, за да имат вода за битови нужди.

Във вилната зона постоянно живеещите са около 100 души, сред тях и няколко британски семейства. Филип Ричърд, който недоумява как е възможно в 21 век да се живее по този начин. "Няма електричество, няма помпи, няма сонда. Не, не е възможно да се случи в Англия, не знам защо, но никога няма да се случи", коментира той.

Жителите на Каптажа сами са изградили електропреносната мрежа и сега водят дела. Затова смятат, че електроразпределителното дружетсво им извива ръцете.

Хората са подали официална жалба до Държавната комисия за енергийно и водно регулиране. От ЕVN обясниха, че вчера следобед са въстановили електрозахранването до официалните си клиенти, които са само четирима и оттам нататък не носят отговорност.