Представиха новата черешка в селекцията на Ботев (СНИМКИ)

Искам да спечеля титлата с Ботев и да играя в Европа, призна Юнес Хамза

Ботев Пловдив официално представи днес своето шесто ново попълнение Юнес Хамза пред медиите. Той се явява и петият футболист, който пристига от съседна Румъния тази зима.

Хамза бе представен пред журналистите от спортно-техническия директор на "канарите" Сашо Александров - Кривия. В клуба вече се шегуват, че тунизийският нападател е новата черешка в селекцията на Ботев след идването на Вандер Виейра. Plovdivutre.bg припомня, че именно кариоката дойде с визитка на звезда преди 2,5 години и бе наречен Черешката.

"Радостни сме, че официално финализирахме сделката с Юнес Хамза. Договорът му с Ботев е за 3 години", сподели Александров.

Въпросът за селекцията Кривия коментира така:

"На този етап тя е приключила. Сега единствената цел е да се подготвим, както искаме, да играем резултатен футбол, да побеждаваме, така, както искат и феновете, и собственикът".

Александров бе запитан и за ситуацията с Росен Андонов, който отнесе сериозни критики от Станимир Стоилов след завръщането на отбора от Кипър:

"Решенията за това, кой ще играе ги взима Станимир Стоилов, така че трябва да попитате него. Надявам се,че след проведените разговори с Росен, той ще си вземе поуки и ще подобри отношението си".

Първите думи на голмайстора, който пристига от Петролул (Плюещ), бяха свързани именно с неговия бивш отбор:

"Искам да благодаря на Петролул. Радвам се, че имах възможността да бъда част от този отбор. Благодаря, както на клуба, така и на феновете, че ми дадоха възможност да приема това ново предизвикателство".

Хамза сподели, че е имал по-добра финансова оферта от друг клуб, но е предпочел "жълто-черните" заради желанието на ръководството да го привлече в редиците си, както и големите амбициите пред отбора.

"Искам да играя с Ботев в Европа и да спечеля титлата в първенството. Имах възможността да се запозная с феновете, впечатлен съм. Те подкрепят отбора навсякъде. Запознат съм с историята на този клуб и мисля, че има какво да дам от себе си за него", сподели Хамза.

Относно климатизацията в отбора, новото попълнение на Ботев бе категоричен, че ще направи всичко възможно да се адаптира бързо и мисли само и единствено в тази посока. Той сподели, че познава добре съотборниците си от Румъния и заедно с тях ще вдигнат нивото в новия си отбор.

За състоянието на българския футбол Юнес Хамза бе откровен, че не познава другите отбори, успял е да наблюдава само няколко мача на запис на Ботев, от които е придобил своите впечатления.

Хамза бе запитан с какъв номер предпочита да играе:

"Винаги съм носил номер 9. Той ми носи късмет. Надявам се с него да помогна на отбора за амбициите му, да спечелим купата и да се класираме в евротурнирите".

В края на разговора тунизиецът определи немското и френското първенство като негови любими:

"Надявам се един ден да заиграя в някой от тези шампионати. Сега обаче започвам да мисля само за Ботев", заяви Юнес Хамза.