Бургас - раят на милионерите

Парите

30-01-2014, 06:10

Автор:

Ния Русалиева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Милионерите ни по-богати

В България има 682 милионери

Черноморието задмина София по брой на богаташите

Бургас задмина София по брой на милионерите. Това сочи справка на НАП и Търговския регистър. Става въпрос за хора, чийто бизнес е в морския град или по Южното Черноморие. В региона има и много бизнесмени, които се занимават активно със земеделие и усвояват сериозни ресурси по европрограми, пише vsekiden.com.

Сред най-сериозните агробосове са Артур Акопян, Ангел Ангелов, Николай Киров, Минчо Гроздев и др. Тук оперира и един от най-солидните предприемачи в страната - карнобатският алкохолен бос Миньо Стайков. Много е силно и присъствието на бизнесмените, които оперират в туризма по морето.

Сред тях по-известни имена са Ветко Арабаджиев, Йордан Йорданов, Чавдар Александров, Сава Чоролеев, Веселин Налбантов, Венелин Ташев и др. В Бургаско има доста богаташи, които упорито се стремят имената им да не се афишират. Става дума за търговци на горива, строителни предприемачи, вносители на китайски стоки, както и различни производители на продукти и услуги.

Отново в региона на Бургас оперират и големи компании като "Лукойл-Нефтохим", Летище Бургас, Пристанище Бургас, „Кроношпан". Не малък брой богати българи генерира и криминалитетът. В региона има и хора, които са натрупали парите си от спорт. Сред тях са футболните легенди Радостин Кишишев, Милен Георгиев, Георги Чиликов, Димитър Димитров-Херо.

Не може да се подмине и името на бившия футболен бос Христо Порточанов. Така излиза, че Бургаският регион превъзхожда по брой на милионерите дори и София. Според последни данни бизнес тук въртят над 1000 души, които притежават повече от един милион по банковите си сметки.