Изнасяме огромни количества автомобилни гуми през пристанище Бургас

Мисия Бургас

30-01-2014, 06:21

Снимка:

Burgasutre, архив

Автор:

Ния Русалиева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Пристанище Бургас дава 13 заплата на 250-те си служители

Свързването на портовете Варна и Бургас ще се осъществи до 2020 г. чрез модернизацията на жп линията Карнобат-Синдел

Пристанище Бургас ще привлича товари от Сърбия, Македония и други държави, които нямат излаз на море, като Унгария и Словакия. За целта обаче трябва да се подобрят връзките на порта с останалите видове транспорт, за да привличат повече товари, предаде в. "Стандарт".

Това заяви министърът на транспорта Данаил Папазов при откриването на международната партньорска среща по проекта Мултимодална платформа Адриатическо море-Дунав-Черно море (ADB MULTIPLATFORM). Отчитайки европейската политика за отстраняване на тесните места към пристанищата, за следващия програмен период сме заложили редица проекти, заяви Папазов. Той посочи модернизацията на жп линиите Пловдив-Бургас и Русе-Варна, като втората ще създаде цялостна логистична мрежа "река - железница - море" чрез изграждането на мултимодални терминали в Русе и Варна. Свързването на пристанищата Варна и Бургас ще се осъществи до 2020 г. чрез модернизацията на жп линията Карнобат-Синдел, каза Папазов.

Едва дочакал откриването на срещата, представител на завода на "Мишлен" в Пирот, Сърбия, лично приветства министър Папазов за ускоряването на проектите. Инвестираме близо 200 млн. евро и до две години ще сме готови да изнасяме през порт Бургас огромни количества автомобилни гуми, заяви сръбският бизнесмен на чист български език и допълни - много разчитаме да сте готови дотогава с жп линията до Бургас. Заводът в Пирот е проектиран да произвежда 12 млн. гуми "Мишлен" годишно, като плановете са производството му да се увеличи до 20 млн.