Гладни сте? Вземете си салата от уличен автомат (СНИМКИ)

Животът

30-01-2014, 09:00

Снимка:

Интернет

Автор:

Елин Андреев

Всичко от Автора

Още по Темата:

Салатите във веригите "Fast food" – с антифриз, за свежест

Как се е появила шопската салата?

Вендинг автомат за салати се превърна в истински хит в Чикаго

Нова вендинг машина за салати е истински хит отвъд Океана. Изобретателят й Люк Сондърс се надява тя да насърчи американците да се хранят здравословно дори и да нямат време за специален обяд.

Храните от „Сергията на фермера“, както е наречен автоматът, се предлагат опаковани в рециклируеми пластмасови буркани, като клиентите могат да избират между няколко вида салати, както и леки закуски. Цените на салатите започват от 7,99 долара, като има и една седмична на специална цена от 6,99. Всички те могат да бъдат подправени с пиле, сирене тофу или риба тон за 2 долара, както и със сьомга за 4 щатски долара. Закуски като гръцки йогурт, нарязани зеленчуци или хумус пък вървят по 3 долара.

Всяка от храните е част от здравословно меню и съдържа полезни витамини, микроелементи, минерали и антиоксиданти. Всичките ястия са пресни като се приготвят всеки ден и се зареждат около 10 часа сутринта. Собственикът на своеобразните вендинг автомати твърди, че купува само органични продукти от ферми около Чикаго. Менюто включва за всекиго по нещо – антиоксидантна, детоксикираща и високопротеинова салата. Автоматът също е произведен от екологично чисти материали – дървесина, като поръчката се прави от прекрепен към него тачскрийн.