Ето ги "тайните" съставки на рецептата за по-дълъг живот

Животът

31-01-2014, 08:13

Снимка:

интернет

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Чай, сън и още нещо

Тайната на вечната младост може и още да не е разкрита, но затова пък американски учени откриха рецептата за по-дълъг и по-щастлив живот. А тя включва секс, повече сън и чай!

Лесна е, нали? И доста приятна! Може да започнете да я изпълнявате още от днес. А ето и кои са точните съставки:

Червени храни

Важно е да включите в хранителния си режим повече плодове и зеленчуци с червен цвят. В тях се съдържат важни вещества, които се грижат за младостта и дълголетието ни. От червените чушки, например, можете да си набавите много витамин С. Дори повече, отколкото се съдържа в портокалите! Доматите преливат от антиоксиданти и ще ви предпазят от рак и сърдечни заболявания. А в цвеклото се съдържат важни елементи, които се отразяват благоприятно на кръвоносната система.

Чай

Специалистите препоръчват да изпивате поне по една чаша от топлата напитка всеки ден! Така ще се справите по-лесно със стреса и ще намалите вероятността от сърдечен удар с 28%. И ограничете млякото! То не е добър вариант, ако искате да живеете по-дълго.

Сън

Осигурявайте си достатъчно сън! Той е много важен за регенерацията на организма. Ако редовно се лишавате от него, това не само ще съкрати живота ви, но и ще доведе до здравословни проблеми. В случай, че често се чувствате преуморени, добър вариант е да спите с 1 час повече в продължение на поне 6 седмици.

Секс

Най-приятното оставихме за накрая! Оказва се, че ако се отдавате на страстта поне 2 пъти в седмицата, ще си осигурите още 2 години живот като бонус. Супер, нали? А ако правите секс всеки ден, печелите 8 години! На това му се казва добра оферта – хем приятно, хем полезно.

Не я изпускайте! / beu.bg