Чай от каркаде чисти токсините и сваля високото кръвно

Топлата напитка понижава лошия холестерол

Напоследък чаят от каркаде добива все по-голяма популярност с отличните си вкусови качества и магическите свойства за здравето. Каркаде, се добива от венчелистчетата на цветето хибискус.
Пиенето на чай каркаде е изключително освежаващо удоволствие. Той има сладко-тръпчив вкус близък до червените боровинки.

Чаят от каркаде е ефикасно лечебно средство. Той е лекарство за всякакви болести и е много популярен в Близкия изток, където често се използва, за успокояване на леки стомашни разстройства и простуди. Неговите природни флавоноиди се противопоставят на свободните радикали в тялото, докато антиоксидантите прочистват организма от всички токсични отпадъци. Той е изключително полезна хранителна добавка при диети за отслабване и помага за контролиране на теглото. Чаят забавя усвояването на захар и нишесте в организма. Той също така помага за понижаване на високото кръвно налягане и високите нива на холестерол. Тези два параметъра са от решаващо значение за здравето на сърдечносъдовата система, и чрез контролирането им, тази напитка помага за поддържането на здраво сърце и силни кръвоносни съдове.
Чаят от каркаде е богат източник на витамин С, които поддържа имунната система на организма и предпазва от общите сезонни алергии като настинка, кашлица, болки в гърдите, и възпалено гърло. Той също така подпомага за правилното храносмилане на храната и намалява честотата на запек и усложненията на пикочния мехур. Чаят също е ефективен лек и естествен диуретик./Източник: lechitel.net