Гениално! Студенти, ето така няма да заспивате, докато учите за изпит

Китайски студенти намериха начин да останат будни по време на сесия

Те измислят всевъзможни начини да завържат косите си за тавана, за да не заспят, докато наблягат над уроците, предаде Odditycentral.

Е как не сме се сетили по-рано! На снимките се вижда как китайски студенти се борят да останат будни по време на сесия, като прибягват до употребата на щипки, които да задържат косите им нависоко. Всеки път, когато те задремят, щипките ще издърпват косите им с резки движения.

Тази техника е станала популярна след като две студентки от Университа по земеделие и лесовъдство във Фуджиян качили свои снимки в Weibo. 20-годишната Чен Танг и нейната съквартирантка Хуанг Лу (21) са прекарали безбройни часове, борейки се да не заспят, докато четат за изпити.

Двете опитвали всякакви методи да останат будни – кофеин, упражнения за раздвижване, постоянно сменяли рязко температурата на климатика, но нищо не помагало. Чен и Хуанг попаднали на статия на двама учени, които практикували екстремни методи да задържат умовете си будни.
Тайната била или да забождаш игли по себе си всеки път, когато се унесеш, или да завържеш косата си с нещо за тавана, което да я държи изпъната и да я дърпа всеки път, когато случайно задремеш. Чен решила да опитат втория метод.
"Чен толкова много искаше да успеем с това, затова се спряхме на метода с косата, както виждате нейната е достатъчно дълга за това", казва Хуанг, която публикува снимките в интернет.

"Чудехме се какво да използваме, за да задържим по този начин косата й и сушилника за дрехи беше най-подходящ, получи се доста добре".
Чен твърди, че тази идея много й помогнала да държи умa й бодър. Тя планира да прави това и за в бъдеще.

"Цялата подготовка е малко досадна, но тази практика с окачената коса ме кара да се чувствам по-енергична и да имам желание за учене", споделя Чен.

След като Хуанг публикува снимките в онлайн мрежата, изглежда тази техника бързо се е разпространила. Weibo прелива със снимки на китайски студенти, които подражават на двете студентки. Някои използват щипки, други шалове. Има дори момиче, което е сложило примка около врата си, а момче пък е заложило на друг метод – да души обувката си.
По време на сесия студентите са готови на всякакви жертви, стига да не бъдат скъсани...