Берое тръгва по пътя на Литекс

Заралии се ориентираха тотално към българското заради скандалите в съблекалнята

Берое тръгва по пътя на Литекс, е изводът от последните зимни събития под Аязмото. Заралии залагат тотално на българското, а очевидно от тук нататък чуждестранните покупки няма да са приоритет. Което е супер, при положение, че все пак говорим за единствения държавен български отбор. Грехота беше енергийните пари да хранят иностранци, повечето от които виждаха в Зарата не и онова, заради което Берое е толкова голям клуб. Не разбраха, че зелено-бялата фланелка е и кауза, колкото и това понятие да е изтъркано в днешни дни.
И очаквано Петър Хубчев обърна нова страница. Няма нищо странно, че го направи точно той. Преди няколко години, когато Гриша Ганчев вече смяташе, че е време в Литекс да се налагат Георги Миланов и компания, той преговаряше точно с Хубси да поеме оранжевите. В крайна сметка вместо героя от Щатите на оранжевото кормило застана Ферарио Спасов. Самият факт обаче, че Ганчев виждаше в Хубчев човек, който да направи Литекс по-български отбор, говори много. И ще говори още повече, след като специалистът от Гложене започва да нагажда Берое към своите виждания.
Проблемите на заралии през есента май започнаха от скандала на полувремето на мача Берое – Нефтохимик. Тогава Венци Христов и Елио Мартенс се сбиха на почивката, Караджов скочи да ги спира, а съдията сензационно показа на последните двама червени картони в тунела. Това взриви съблекалнята, в която и без това вече набираше сила делението между българи и иностранци. Точно това броене на парите на комшията по шкафче остави Берое без най-важното – колектива. И заралии загубиха точки в мачове, които друг път ще взимат без проблем. Но ще ги вземат, когато са отбор.
Хубчев видя точно това, Берое има футболисти, но няма отбор. И реши да тръгне от нулата. Първо да направи отбор, а след това да види кои са футболистите в него. За целта взе четирима българи, които искат втори шанс за изява, за да покажат, че са били неправилно пренебрегнати в грандовете по едно или друго време. И най-вероятно ще му се получи, защото в Литекс тази схема вече проработи. А и под Аязмото е друго. Там, когато дойдат българи, те знаят какво е Берое.