Супер! Общината влиза в Берое

Започваме да даваме пари на клуба, искаме отбора силен, обясни кметът Тодоров

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров разкри, че през февруари Общината ще стане спонсор на Берое. Как­то е известно, в момента клубът е собственост на "ТЕЦ Марица-изток" 2.

"Аз вярвам, че Хубчев ще се справи и ще вдигне отбо­ра на крака. И с налагането на по-млади футболисти ще се постигат добри резултати. Общината също ще стои зад клуба и през следва­щия месец вероятно ще ста­нем и спонсори. Ще подкре­пяме отбора", коментира градоначалникът.

"Това, че се отделят пари за спорта от държавата, е положително. За хората в Стара Загора футболът е eдно от най-важните неща в живота. Хубаво е това, кое­то прави държавата. В Бълга­рия има и много отбори, кои­то са под общинска опека и финансиране. Така че дали ще бъде под общинска форма или държавна, това са все пари от данъкоплатеца. Те няма откъде другаде да дойдат", добави Живко Тодоров.

Наскоро енергийният министър Драгомир Стойнев за­яви, че Българският енергиен холдинг няма да спре спонсор­ството на Берое. Издръжка­та на клуба бе поета от ТЕЦ Марица-изток 2 през септе­мври 2011 година. Това озна­чава, че отборът ще продъл­жи да се радва на стабилно финансово състояние.