Стоянка Мутафова на 92: Работя като звяр

Добрич Лайф

01-02-2014, 17:25

Снимка:

facebook

Автор:

DobrichUtre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Стоянка Мутафова пали коледната елха в Ахтопол

Стояна празнува 92 на сцената

Грандамата на българската сцена Стоянка Мутафова даде ексклузивно интервю за "24 часа" малко преди рождения си ден в неделя. Тези дни актрисата отново изигра поредната си роля. Този път на Варненска сцена, където се бе превъплътила в Малу от спектакъла "Столетие мое". Никой не разбра, че е настинала и с температура. В интервюто разказва за неуморния си дух не само на сцената, но и в живота. Споменава за приключенията в детството и за лудориите със старите приятели. Особенно за тези със щурата Пена. Връща се към хилядите бъркотии, с които е опъвала нервите на родители си. З

акачливо намига на бъдещето, защото не смее да гледа напред, за да не предизвика съдбата. Надява се да поработи още малко, тъй като театърът за нея е дом и семейство. Но с тъга заявява, че докато артистите в Холивид играят "Умирай трудно" на екрана, тук нашите артисти умират мизерно.

Разказва за това как обича да се завръща в своята къщурка в "Драгалевци", където всяка година там си прави снежен човек, който приличал на неин роднина. Е, от нея не излязъл скулптор, но е актриса на 92! Стоянка Мутафова отговаря на въпросите с много закачки и смях. Тя е неуморна фурия, която помита всичко след себе си. А след като се докоснеш до нея, оставаш повален от младежкия й дух и голямата й енергия.