Внесоха проектите по програмата „Растеж и устойчиво развитие на регионите”

Областният управител Живка Аладжова внесе в Междуведомствения съвет проектите по Публичната инвестиционна програма

Областният управител Живка Аладжова внесе в Междуведомствения съвет проектите на общините от област Стара Загора  по Публичната инвестиционна програма „Растеж и устойчиво развитие на регионите”.

63 проекта на обща стойност над 95 милиона лева са изпратени за оценка, приоритизиране и подбор на Междуведомствения съвет. Всички общини от област Стара Загора са подали проектни предложения. Предложенията на общините са свързани със секторите ВиК и други свързани с околната среда дейности; транспортна инфраструктура; социална и културна инфраструктура, както и сектори, подкрепящи социално-икономическото развитие.

Чрез Публичната инвестиционна програма „Растеж и устойчиво развитие на регионите” ще се финансират проекти насочени към постигане на икономически растеж, устойчиво развитие на регионите, повишаване конкурентоспособността на икономиката и създаване на възможност за генериране на заетост и доходи.

Според Постановление на Министерския съвет от 15 януари 2014 година в Държавния бюджет за 2014 година е заложена Публичната инвестиционна програма „Растеж и устойчиво развитие на регионите” с бюджет 500 милиона лева. По тази програма с предимство ще се ползват проектите и програмите с регионално или национално въздействие, които не могат да се възползват от други източници на финансиране като например средства от европейски и международни донори.