Ще строят нов парк край Марица, 400 хиляди за ремонти в "Северен"

Мисия Пловдив

05-02-2014, 11:02

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Десислава Стаменова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Район "Централен" с програма за около 1 милион лева

Виж строителната програма на района за тази година

Алея за отдих до брега на река Марица ще прави районната администрация в "Северен". Зоната ще бъде максимално близо до брега и ще е широка 1-1.5 метра, каза кметът Ральо Ралев. В почивните дни мястото по бул. "Марица-север" е пълно с хора, излезли на разходка, затова ще го направим по-добро, коментираха от района. Настилката на новата алея ще бъде от паветата, които ще вадят от бул. "Македония" или от асфалт.

195 000 лева са сигурните средства, с които разполага "Северен" тази година. Приходите са от такса "гараж". С тях основно ще се подновяват тротоари, каза кметът. 70% от пловдивчани в района се оплакват предимно от разбита инфраструктура.

С над 20 хиляди лева ще се ремонтира тротоарът на ул. "Огражден", от бул. "България" до бул. "Дунав". По здрави настилки ще се движат и пешеходците по ул. "Орлова" и "Петрохан" в кв. "Тодор Петлешков". За там са предвидени 12 хиляди лева.

В "Северен" стартират и процедура за купуване на близо 100 нови пейки за 24 000 лева. Те ще се монтират в района на ДКЦ "Надежда", в междублокови пространства и паркове. Заради редовни пиянски запои на места се налага да премахваме беседки, за да се спи спокойно, каза Ральо Ралев.

Парно за 35 хиляди лева ще се изгради във филиала на ЦДГ "Бреза". 16 хиляди от парите за гаражи ще отидат за проектиране на нови намерения в "Северен".

Ще се работи за изграждането на фронт-офис за приемане на граждани, който ще се ситуира пред сградата на районната администрация. Теренът от 15 на 5 метра е общински и там ще се входират молби и сигнали на живеещите в района.

В "Северен" чакат 200 000 лева от общинския бюджет. С тях главно ще преасфалтират улици. С нови настилки ще се обзаведе районът до ул. "Стефан Ботев" и полк. "Дрангов". Там ще бъдат обособени и 45 паркоместа. Ремонт предстои и от бул. "Дунав" до пресечката на "Братя Обрейкови". Тази година машини ще влязат и на ул. "Гороцвет".

За 30 хиляди ще се открие нова спортна площадка в кв. "Гагарин" на ул. "Гонда вода". В "Северен" ще правят и още две фитнес-зони на бул. "Марица – север" и до парк "Рибница".