6 хиляди руски граждани с имоти в Поморие, очакват се още

Кметът Алексиев: Надяваме се на добра организация от МВнР за визите

Развитие на балнеологията на териотирята на община Поморие, предоставяне на по-качествен туристически продукт и успоредно с това активност по вече готовите проекти за настоящия програмен период са част от действията, на които залага администрацията през 2014 година. Това сподели кметът Иван Аексиев за BurgasUtre.

Той уточни, че вече регистрирани са над 6 хиляди руски туристи с имоти в Поморие, а интересът продългжава да расте още от края на 2013 година.

„Имаме готовност и за предстоящия програмен период, тъй като вече сме готови и имаме изпълнител на проекта за изработване на Интегриран план за градскко възстановяване и развитие. Това ще ни даде възможност с проектите, които бъдат одобрени да кандидатстваме в настоящия програмен период. Започва обсъждането с жителите на Поморие по тях за определяне на най-значимите”, каза г-н Алексиев.

Той изрази надежда за един много по-силен туристически сезон през настоящата година, тъй като от началото на годината има заявен голям интерес.  „Развивайки балнеологията, която е много важна за нас, броя на туристите ще се увеличава още. Остава обаче въпросът с визите за руски граждани, но при една добра организация от страна на Външно министерство, мисля че няма да имаме проблеми”, допълни още градоначалника.