Кметът на Царево: Управляващите лишиха града и пристанището от европейска визия

Царево не получи нищо от разпределените субсидии за 500 милиона

От разпределените 500 милиона лева от правителството за „Растеж и устойчиво развитие на регионите” Община Царево няма одобрен проект и не е включена в списъка за финансиране.
Морската община внесе общо три проекта за субсидиране по програмата на правителството, финансирана директно от държавния бюджет.

Проектите, за които управляващите отказаха да отпуснат средства са: „Благоустрояване и озеленявана на централна градска част на град Царево”, „Разширение и модернизация на Рибарско пристанище „Мичурин” гр. Царево” и „Реконструкция водопроводна мрежа с.Велика, реконструкция на водопроводна и канализационна мрежа с. Варвара“.
„Изключително съм разочарован от решението на правителството. Управляващите заявяват, че искат Община Царево да се развива, а отказаха финансиране на всички проекти, които им предложихме. Всеки един от тях е от изключителна важност за качеството на живот и туризъм в нашия регион. Днес правителството лиши царевци от европейска визия на центъра и модернизация на пристанището. Със старите си, тежки проблеми във ВиК сектора остават и жителите на Велика и Варвара, които са посещавана туристическа дестинация. Нямам логично обяснение за това крайно и тенденциозно решение на правителството към Община Царево. Не разбирам защо ние не заслужаваме да се развиваме като регион? Крайно съм разочарован!”, коментира кметът инженер Георги Лапчев.