Билетите за откриването на олимпиадата тръгват от $3500

Невероятна истерия е в Сочи, след като олимпийският огън вече е в града. Откриването на олимпиадата е в събота, като вече има истерия за билети на черно. Минималната цена тръгва от 3500 долара, като се очаква тя да нарасне още.
Руският президент Владимир Путин леко се намръщи, след като западен журналист директно го запита дали приятелката му Алина Кабаева ще запали огъня. "В тази страна има достатъчно заслужили спортисти, за да се занимаваме с едно име", отсече той.
Мистерията бе разкрита на 29 януари от известната журналистка Ксения Собчак, пише "24 часа".
Тогава тя написа в блога си, че бившата шампионка по художествена гимнастика ще играе голяма роля в церемонията. Това предизвика буря във фейсбук и коментари тип "А ти какво направи за своето момиче". Според Собчак в церемонията ще участва и първата жена в Космоса Валентина Терешкова.
Въпреки че откриването вече е на часове, хаосът в Сочи продължава с пълна сила. Стройни вериги бетоновози се движат из града незнайно в каква посока. В някои от новопостроените хотели вече спира водата, което предизвика буря от смях, особено сред журналистите.
Въпреки невероятните мерки за сигурност най-големият проблем е все пак някой да те упъти. Доброволците свиват рамене от всеки елементарен въпрос и е по-вероятно да те изпратят някъде в небитието, отколкото да ти покажат верния път.
Летището в Сочи е може би единственото от олимпийските, където багаж се чака над 1 час, което е просто неописуемо особено по малките часове на деня, когато пристигат българските спортисти.
Телевизиите пък са тормозени от нескончаеми токови удари. Заради това на пресконференция се появи заместник-министърът на енергетиката, който обеща всичко да приключи до откриването в петък.
В същото време продължава с пълна сила и подготовката на града да стане най-големият хазартен център в тази част на света. Много от олимпийските обекти ще бъдат превърнати в казина след края на игрите