„Земетръс” на Илко Иларионов в Китен

Алла Петрова, Люба Желева и Йорданка Радкова изправиха публиката на крака

Самодейният театрален състав при читалище „Самообразование-1919”  в Приморско разчувстваха жителите на град Китен с незабравимото изпълнение на представлението „Земетръс”. Залата се оказа тясна за всички желаещи да видят постановката на Илко Иларионов.

Сред зрителите бяха председателят на Общинския съвет - Приморско Миглена Барцулева, Атанас Петров - кмет на Китен и Калиопа Трендафилова - старши експерт култура и образование. Кошница с подаръци и цветя поднесоха представителите на местната власт, като пожелаха на  актьорите любовта към театъра никога да не стихва в сърцата им.

Великолепната актьорска игра на Алла Петрова, Люба Желева и Йорданка Радкова изправи публиката на крака в неспирни аплодисменти. Техните героини  представиха  проблеми, свързани с наследство, делби на имоти и потъпкване на честта, заради човешката алчност. Най-голямата сестра получи желаното наследство, но загуби нещо по-ценно – любовта на най-близките до сърцето си хора.

В сегашния си вид трупата, с ръководител Алла Петрова, съществува от 2008 година. Тя е възпитаник на Беларуския държавен университет за култура и изкуство, завършила специалност „Ръководител на самодейни театрални колективи".