Зелените загубиха нечестни 3,5 млн. лв. за броене на делфини

Сега сдружението се опитва да отмъсти на Искра Михайлова и е подало сигнал срещу нея

Зелените загубиха обществена поръчка за 3,5 млн. лв за броенето на делфините. От сдружението веднага реагираха бързо и предприеха отмъщение към министъра на околната среда и водите Искра Михайлова.

Михайлова прекрати лятото старата обществена поръчка за броене на делфините. Тогава зелените се опитаха да спечелят 3.5 млн. лв чрез нагласен търг с пряко договаряне. Граждански организации през лятото сезираха министър Михайлова за нагласената поръчка за броенето на делфините с консорциум на „зелените“ - току що създаденото сдружение "Делфини", в което влизат "Екологичен център", собственост на "Зелени Балкани", и италианската фирма "Тетис".

Коалиция „За да остане природа в България“, в която централно място заемат „Зелени Балкани“ на Тома Белев, подадоха сигнали към главния прокурор и Брюксел срещу министър Михалова по въпроса със Странджа. Ситуацията с подадения сигнал срещу нея показва, че „зелените“ не се интересуват от проблема с планината, а от парите.

Новата поръчка за броене на делфините все пак се проведе в условията на реална конкуренция.

Днес при отварянето на офертите имаше три консорциума с международно участие. Обединението „Понтика“ на „зелените“, в което влизат „Зелени Балкани“ и италианската „Тетис“ се класира на 3-то място с най-висока цена и няма шанс да спечели търга. На първо място с най-ниска цена е Сдружение НОЙ, на второ място ИТОБ и „Понтика“ на трето.