Нови протести срещу високите сметки

Активисти в миналогодишните февруарски протести се заканиха отново да излязат на улицата, като отправиха предупреждение, че ще изгорят публично сметките си за парно и ток в неделя пред Столичната община, предаде БНР.

Тези, които бяха на улицата преди година, казват, че нищо не се е променило от началото на недоволството им и затова в неделя в 12 часа пред общината ще поставят същите искания - индивидуални договори с "Топлофикация", „Софийска вода“ да премине към Столичната община, а цената на водата да се намали, както и прекратяване на рекета на шофьорите във връзка с паркирането.

На минувачите ще се раздават материали срещу монополите.

От сградата на Столичната община събралите се протестиращи ще направят шествие до парламента и оттам до градинката срещу военния клуб.

Един от организаторите на февруарските протести Дончо Дудев обясни пред радиото:

"Ще променим и начина, по който протестираме. Виновниците за това, което се случва в България имат имена, жилища, адреси. Ние ще ходим пред техните жилища и ще ги притесняваме там, както те вкараха частните съдебни изпълнители в нашите жилища. Това ще бъде една серия от протести, които ще продължават".