„Нафтата” приема шампионите и Ботев в Сливен

Отборът няма стадион, на който да играе срещите си и това е основен проблем пред съществуването му

Спортно – техническата комисия на БФС реши Нефтохимик да изиграе последните два мача от редовния сезон в „А” футболната ни група на стадион Хаджи Димитър в Сливен. Както е известно отборът няма стадион, на който да играе срещите си и това е основен проблем пред съществуването на клуба. Нафтата „задлъжня” на съгражданите от Черноморец, след като използва стадион Лазур в началото на новия сезон. Клубът, който бе в тежко финансово състояние трябваше да плаща за всеки мач сумата от 12 000 лева, което се оказа свръх силите на тима и неговите собственици.

Преосмисляйки ситуацията с домакинствата, шефовете на клуба стигнаха до по-приемливото решение отборът да домакинства в Несебър, но тогава от БФС решиха, че теренът на градския стадион не е в състояние, което отговаря на изискванията за мачове от А група. Странно решение, т.като поне още 5-6 стадиона, където се играят мачове от елитната група в никакъв случай не изглеждат по-добре. Но решение, което не може да се коментира, а само да се приеме.

Сега остават три мача до края на сезона. Два от тях домакински, които Нефтохимик ще изиграе в Сливен. Ако все пак отборът продължи след това в плейофите на втората седмица, все още не е ясно къде ще играе. Може би от футболния съюз изчакват края на сезона, след което ще определят и мястото, където „нафтата” ще играе.