Пингвини - на антидепресанти заради лошото време

Пингвините в резерват в Скарбъроу, град в Североизточна Англия, са били подложени на терапия с антидепресанти, тъй като проявили признаци на стрес, вследствие на лошото време, предаде The Guardian.

Линдзи Крауфорд, представител на резервата, заяви, че заедно с колегите й решили в рибата, с която били хранени животните, да бъдат поставени антидепресанти, тъй като пингвините пристигнали от регион, където метеорологичните условия са сравними, но те просто не били свикнали с такова лошо време за толкова дълъг период.

Пингвините проявявали признаците на стрес като оставали на топло вместо да отиват във водата, която е естественият им природен елемент.

Лекарствата трябва да подсилят и крехката им имунна система. "Очакваме, че ще си дадат сметка, че не са изложени на никаква опасност", обясни Крауфорд.

Хумболтовите пингвини са заплашени от изчезване от естествения им хабитат в Чили и Перу. Шест техни събратя от мъжки пол в германската зоологическа градина Бременхавен влязоха в новините през 2005 година, когато разтревожени от хомосексуалното им поведение служители на зоопарка внесоха женски от Швеция с надеждата да осигурят възпроизводството им.