Златко Янков: Доволен съм от първото полувреме и старанието на момчетата

"Имам и забележки към футболистите, които ще им кажа на разбора" - каза легендата от САЩ 94-та

Веднага след края на дебютния си мач начело на Нефтохимик, новият старши треньор Златко Янков даде първото си блиц интервю за Burgasutre.

-Господин Янков, честито назначение начело на Нефтохимик. Какви са вашите първи впечатления от отбора?

-Благодаря. Вече имах възможност да направя няколко тренировки с момчетата и опитвам да ги опозная колкото е възможно по-бързо. Много от тях са познати за мен, защото аз отблизо следя футбола в Бургас и в страната. Качествата на повечето от момчетата са ми известни. Сега предизвикателството е да ги използваме и развием максимално до началото на първенството.

-Само след седмица Нефтохимик ще се изправи пред най-силния отбор в първенството – шампиона Лудогорец. Готов ли е тимът за това тежко изпитание?

-Всеки мач и всеки съперник са от важно значение. Това, че първият ни мач е срещу отбор като Лудогорец, може само да ни мотивира максимално. Естествено, че те са фаворити, но ние ще опитаме да се противопоставим. Времето е малко, затова до старта ще продължим да работим интензивно.

-Ще има ли нови футболисти в Нефтохимик до старта?

-Засега ще работим с наличните играчи. Очаквам към отбора да се присъедини и опитният защитник Станислав Жеков, който няма нужда от представяне и със сигурност ще е много полезен на отбора. Разбира се при възможност да привлечем качествени футболисти, ще го направим.

-Доволен ли сте от контролата срещу Дунав днес?

-Да, доволен съм от старанието на момчетата. От играта през първото полувреме също. Поведоха ни от дузпа, след наша грешка, но Лефтеров след това изравни. Можехме да отбележим и още попадения, но в този мач не това бе най-важното. Исках да видя всеки един от играчите. Имам бележки към футболистите, които ще им кажа на разбора.

-И последно. Какво предстои на отбора до началото на първенството идната седмица?

-Ще изиграем една контрола с отбора на „Верия” в Солун. За нас той ще бъде много полезен и ще ни даде възможност да разберем докъде сме стигнали в подготовката си  за първенството.