Лупи, спри се! Берое не е чорба

България е идиотска държава щом Сашо Апашо вместо да е в затвора, извива ръцете на заралии

Един осъден на 9 години затвор професионален измамник се опитва да извива ръцете на Берое! Вместо да си стяга куфарчето за панделата, Александър Томов рекетира заралии. При това по най-нагъл начин. Което вече е идиотска ситуация. Преподавателят по икономика изглежда е застинал в своето комунистическо развитие. И не предполага, че днес в условията на пазарна икономика всяко нещо си има цена. Плащаш я – имаш го. Не плащаш – довиждане, беше ни неприятно.

Сашо Апашо обаче не спира да ръси простотии след проваления трансфер на Венци Христов в ЦСКА. Виновни били хората от Берое, защото не искали вместо пари днес, Лупи да им обещае приходи от бъдещ трансфер. А, да! И не изпълнявали историческата си мисия да произвеждат играчи за ЦСКА! И да им ги подаряват, изпусна да добави душманинът на „Кремиковци”. Защото той иска това – Венци Христов да му бъде подарен. Да му бъде сервиран като порция чорба.

Няма да стане, защото Берое не е чорба. Никога не е бил и никога няма да бъде. Не и за такива като Лупи. И е време той да си затвори устата. А не чрез медийните си лакеи да пуска идиотски слухове за финансова криза под Аязмото. Такава няма! И не може да има в клуб, чиито формации от бебешката до мъжката днес са по лагери. Не просто платени, а предплатени. Докато ЦСКА минава нелегално границата с Турция, заради едни стари дългове.

Лупи се закани рано или късно да прибере Венци Христов. Хубаво, като иска софиянецът да ходи там, няма проблем. Проблемът е, че това днес, което прави Сашо Апашо е анти-джентълменско. Това е погазване на феърплея. И немаловажното – това е неспазване на разпоредбите на ФИФА и УЕФА. Христов си има договор с Берое до 2015-а. Т.е. до следващата зима никой няма право да преговаря с него. Не и без разрешението на Берое. А заралии вече не искат и да чуят за наглия Лупи. Така че от тук нататък всяко приближаване на ЦСКА до Венци е повод „армейците” да бъдат ударени жестоко от БФС. Дори с отнемане на точки.

Всъщност на Лупи едва ли му пука за точките. Те не му трябват, тъй като ЦСКА и шампион да е, никой няма да го пусне в евротурнирите. И червените не ги пускат точно за това – заради номерата, които се опитват да погодят и на Берое.