Слънчево ще е над цялата страна днес

Преди обяд по-значителна облачност и превалявания ще има все още на места в Източна България, но по-късно и те ще спрат. Започналото от запад разкъсване и намаление на облачността ще продължи и ще обхване централната част от страната, а по-късно и Източна България.
В следобедните часове над цялата страна времето ще е предимно слънчево. Вятърът ще е западен - до умерен, а в Дунавската равнина и източните райони временно и силен, като към края на деня ще отслабне. Максимални температури, предимно между 10° и 15°, в София - около 12°, съобщават от Националния институт по метеорология и хидрология към БАН.
Атмосферното налягане е по-ниско от средното за месеца - ще се повишава.
В сутрешните часове все още на места по Черноморието ще превалява дъжд, но в процес на спиране, а до обяд и облачността ще се разкъса и намалее и след пладне вече ще е предимно слънчево. Ветровито - с умерен и временно силен западен вятър, който привечер ще отслабне. Максимални температури на въздуха: 12-16°. Температурата на морската вода е 3°-6°. Вълнението ще е 2-3 бала.
Над планините облачността ще намалее и след обяд ще е предимно слънчево. Вятърът ще е от запад - умерен и силен, а по Старопланинското било и бурен. Очаквана максимална температура на височина 1200 метра около 6°, на 2000 метра – около минус 2°.