Никой не хареса моето Селфи и сега страната ще гори в ада!

Жаргонът произлиза от английската дума "селфшот" и се използва за автопортретна снимка, направена с мобилен телефон

Глобалното затопляне, наркотиците и корупцията са сред най-често изтъкваните заплахи за обществото като цяло.

Но според Отдела за психично здраве в Тайланд, има по-страшна опасност, която заплашва бъдещето на хората и развитието на страна - Селфито*, съобщава Тайм.

В неделя правителствения психиатър д-р Панпимол Уипулкарон предупреди, че младите тайландци, които публикуват селфита в социалните мрежи, но не получават достатъчно положителни отзиви, се натъкват на емоционални проблеми, което от своя страна създава недостиг на добре балансирани граждани и в крайна сметка това може да срине нацията.

"Ако те почувстват, че не получават достатъчно одобрение за тяхното Селфи, както са очаквали, те публикуват друго. Ако и то не получи одобрението на потребителите в социалните мрежи, това започва силно да влияе на самочувствието им, като действа негативно на отношението им към себе си. Това пък води до чувство за неудовлетвореност от себе си или тялото си", заяви Уипулкарон.

"Това може да повлияе на развитието на страната в бъдеще, тъй като броят на лидерите в обществото ще спадне рязко, а това ще попречи на творчеството и иновациите в страната", каза още Уипулкарон.

*Селфи - Думата "селфи" спечели приза "Дума на годината", присъждан от създателите на Оксфордския речник на английския език. Жаргонът произлиза от английската дума "селфшот" и се използва за автопортретна снимка, направена с мобилен телефон и публикувана в социалните мрежи. Новата страст придоби популярност покрай световните знаменитости и се разраства с главоломна скорост.