Райна Петрова става пчелар, като свърши с политиката

Мисия Пловдив

10-02-2014, 12:13

Снимка:

plovdiv.utre.bg

Автор:

Калина Илиева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Райна Петрова и пчелари празнуват

Пловдив почете пчелите с паметник бижу! (ГАЛЕРИЯ)

Пчеларите отбелязват деня на Свети Харалампий и 100 години дружество "Акация"

Да честитим празника на най-благородното животинче на земята и на благородните хора, които се занимават с нея. Това пожелание отправи към пчеларите за днешния им празник кметът на район "Централен" Райна Петрова.

Пловдив вече започна да се развива в тази насока. Вдигнахме първия паметник на пчелата в България. Той е като диамант на бул. "6 септември". Тази година ще се съберат пчелари от цяла Европа. И понеже днес е хубав празник, нека реколтата ви бъде богата. Да е благословен вашия труд, делата ви и вие. От много години желая да се занимавам с пчеларство, сподели ощеПетрова. Тя разкри, че когато приключи с политическата си кариера, ще стане член на дружество "Акация".

Освен деня на Свети Харалампий, днес дружеството отбелязва и своя 100-годишен юбилей.

Петрова връчи почетен плакет и грамота на председателя му Георги Тодоров с думите: "С уважение към един достоен пловдивчанин". Отличията получи дъщерята на Тодоров, тъй като в момента той се бори с болест и не успя да присъства на награждаването си.

Благодаря на Райна Петрова за всичко. Бай Георги ви желае да сте живи и здрави, кошерите да са пълни, прочувствено благодари Недялка Панчева.

Братя, измолваме закрилата на Свети Харалампий за всички, които се трудят над този божи дар, медът – прекрасна, здравословна храна, пожела на събралите се в Дома на техниката пчелари отец Величко, който прочете молитва и благослови присъстващите.

Първо международно изложение на пчеларите ще се проведе в Пловдив от 4 до 8 март. Поканени са редица чуждестранни фирми. Ще има и голяма конференция на тема "Проблеми в пчеларството", организирана от евродепутата от ЕНП Мария Габриел.