Тежка загуба за Левски в Кипър

"Сините" с трето поражение от началото на подготовката

Левски записа тежка загуба с 0:3 от Виктория Пилзен в контролна среща. По-неприятна в случая обаче беше контузията, която получи Антон Огнянов. Бившият играч на Любимец счупи глезен след остро влизане на Вагнер от Виктория. Футболистът беше откаран в болницата от фен „сините”, тъй като на срещата не беше осигурена линейка.

Главният съдия пък не зачете гол на Божинов и спести стопроцентова дузпа за Левски след игра с ръка на голлинията при удар на Валери. Кипърският рефер обаче зачете първия гол на, който падна след игра с ръка.
В 9-та минута Левски създаде първото положение в двубоя. Валери Божинов открадна една точка в средата на терена, след което подаде към Борислав Цонев, но той стреля неточно. В 14-ти минута чехите поведоха след като при центриране в наказателното поле Бакос си спря топката с ръка, а после я прати в мрежата на Пламен Илиев. Въпреки „сините” протести, но съдията не се трогна и призна попадението. 2 минути по-рано гол на Божинов беше отменен заради игра с ръка. В 27-та минута момчетата на Тони Здравков инкасираха втори гол, дело на Дюриш. Половин час след началото на срещата Борислав Цонев проби и стреля извън наказателното поле, но шутът му излезе в аут. Три минути след това Цонев спечели фаул за българите, а зад топката застана Миро Иванов. Халфът шутира добре, Болек изпи, а Божинов не успя да направи добавка. Малко преди края на първата част Кевин Бру удари гредата след удар от далеч.

След почивката чехите вкараха бърз трети гол, чрез футболита, който контузи Огнянов – Вагнер. В 52-та минута последва нов скандален момент. Гаджев центрира в наказателното поле на Виктория, а Валери Божинов стреля хубаво с глава. Бакос спря топката на голлинията с крак, а след това и с ръка. Съдията не отсъди чистата дузпа. В резултат на протестите Божинов получи жълт картон. През второто полувреме треньорът Тони Здравков направи серия от промени като в игра се появиха Макриев, Мюлдер, Станислав Ангелов, Мики Орачев и Радослав Цонев. Десетина минути преди края Здравков даде шанс на още едно младо момче - Илия Димитров, който смени Кевин Бру. В 83-та минута Корал шутира от въздуха, но Пламен Илиев показа класа и хвана топката. Малко след това Макриев направи непростим пропуск. Той бе изведен на хубава позиция, но стреля слабо и вратарят спаси. При добавката Илия Димитров не успя да се разпише. В последната минута Димитров пак пропусна и провали хубав пробив на Дъстли Мюлдер. Шутът на младия нападател отново бе слаб и вратарят го хвана с лекота. От началото на контролите в Кипър Левски има три поражения. .

За повече спотъни новини, четете Spotyonline.bg