bTV ще съди Росен Петров

Водещият не казал на продуцентите си, че ще напуска

След като вчера Росен Петров изненадващо обяви напускането си от btv и заяви, че влиза в политиката и ще се влее в редиците на "България без цензура", то от медията излязоха с официално изявление.

"bTV Media Group се дистанцира от поведението на Росен Петров, водещ на предаването „Нека говорят" на 9 февруари 2014 г., в което той без да предупреди за намеренията си продуцентите на предаването и представители на телевизията, изчете публично декларация за решението си да влезе в политическия живот.

bTV тълкува случилото се, като възползване от положението на водещ и използване на национален ефир за лични цели. Това е безпрецедентно нарушение на журналистическите стандарти, които следва телевизията. Действията на Росен Петров в ефира на bTV в предаването на 9 февруари 2014 г. са изненадващи за ръководството на телевизията.

Предстои медията и компанията продуцент „Дрийм Тийм Прадакшънс" АД да вземат решение за бъдещето на предаването, като bTV ще потърси правата си за спазване на условията по договора и отговорностите, с които продуцентът и водещият са се ангажирали".

По форумите вече се водят оживени дискусии за това, че ексводещият ще влиза в политиката. Според някои, ако Петров трябва да плати неустойка на btv, то "Бълха го ухапала, нали има кой да ги плати", казва потребител.

Други форумци се възмущават от поведението на Миролюба Бенатова, която в личния си профил във Фейсбук критикува поведението на Росен Петров. За мнозина тя не е коректив в журналистиката, а "поръчков журналист", който винаги е обслужвал интереси на политици и мутри.

Засега единствено Димитър Цонев подкрепи бившия си колега Петров, както и самия Бареков.