Кои са първите потребители на "Фейсбук"? - II част

Вижте кои са пионерите в социалната мрежа и къде се намират те сега

В началото бе само Марк Зукърбърг и гениалната му идея. После тя се превърна в продукт, който привлича като магнит всеки, що ползва интернет.

Вчера ви показвахме част от първите потребители на социалната мрежа. Вижте останалите - първите първи хора с профили!

10. Зак Берку
История: Също зе запознава с Марк чрез братството AEPi.

Епилог: След като завършва Харвард, Зак прекарва една година в Израел. Учи медицина в университета Емъри, след което става част от департамента по радиология на нюйоркската болница Mount Saini.

9. Мануел Антонио (Тоно) Агилар
История: Съквартирантът му Марк Каганович е имал няколко общи курса със Зукърбърг и го е запалил към "Фейсбук"

Епилог: В момента Агилар е в Гватемала. Бил е анализатор и търговец, като освен това е основател на два стартиращи бизнеса - компания за възобновяема енергия и проект за създаване на домове за гватемалски семейства. В добавка, Тоно Агилар е президент на строителната компания CASSA.

8. Андрей Борос
История: Студент в Харвард, учи с Дейвид Хамър и Марк Каганович.

Епилог: Борос се намира в момента в Лондон. Той е експерт в дружеството с ограничена отговорност CapeView Capital.

7. Марк Каганович
История: Споделя няколко курса с Марк и е съквартирант на Тоно Агилар. "Спомням си как той (Зукърбърг) ме пришпорваше да си сложа профилна снимка, казвайки ми, че съм прекалено бавен", казва по-късно Каганович с усмивка.

Епилог: Миналата година Марк Каганович придоби докторска степен по филосовски науки в Станфордския унивеститет. Той е основател и главен изпълнителен директор на софтуерната компания SolveBio.

6. Колин Кели
История: Приятел на Дейвид Хамър и Колин Джаксън в Харвард.

Епилог: Кели прекарва последните три и повече години, работейки като адвокат по случая Уиндзор срещу САЩ, по който бе отсъдено, че правителството няма право да дискриминира еднополовите бракове, когато са намесени федерални облаги.

5. Андрю Макколъм
История: С Марк Зукърбърг имат общи лекции в областта на операционните системи. Разработва дизайна на първото лого на Facebook.

Епилог: Към днешна дата Макколъм е предприемач, който инвестира в технологични стартъп компании като Quilt и JobSpice.

4. Ейри Хасит
История: Първият потребител на социалната платформа, който не е сред нейните основатели. Познава Хъджис и Зукърбърг и именно той им дава идеята за уведомления за рождените дни на приятелите.

Епилог: Сега Хасит е равин в Израел. Той е духовен водач на младежка религиозна група там, НОАМ.

3.  Дъстин Московиц
История: Един от четиримата съоснователи на "Фейсбук"; вероятно вторият най-известен сред "бащите" на мрежата.

Епилог: Московиц е съосновател на компанията Asana, която по същество представлява софтуерно приложение. Освен това Дъстин се занимава с инвестиране в стартиращи бизнеси като ath, Venmo, Flipboard и NationBuilder.

2. Крис Хъджис
История: Съосновател на Фейсбук

Епилог: Наскоро Хъджис основа Jumo, компания, която се стреми да използва социалните медии, за да промени света. Освен това е инвеститор в информационната платформа UpWorthy. Съпругът му, Шон Елдридж, има амбиции да се занимава с политика, затова двамата неотдавна купиха къща за милиони долари, разположена стратегически в долината Хъдсън.

1. Марк Зукърбърг
Точно така, това е първият потребител на "Фейсбук". След успеха на компанията Зукърбърг се нареди в списъка със световните милиардери. Междувременно се радва на щастлив брак с бившата си състудентка Присила Чен. Двамата се занимават и с благотворителност.