Хиляди българи застават зад партия, родена във Фейсбук

Онлайн платформата „Политическа Промяна Сега”, която наскоро представи проекта „Корупционна карта на България”, ще постави основите на ПП „Нова България“ на 8 февруари, съобщиха от пресцентъра на „Политическа Промяна сега”.

Най-бързо развиващата се онлайн платформа „Политическа Промяна Сега“ получи подкрепата на 200 хиляди българи в интернет. Само за половин година каузата да променим България спечели последователи из цялата страна, а хиляди българи зад граница също се включиха във Фейсбук групата и сформираха първите чуждестранни екипи.

Платформата залага основно на прозрачността при използването на новите технологии и Интернет, и вече реализира няколко интерактивни проекта, последният от които е „Корупционна карта на България“. Целта на интерактивната карта е да даде възможност на всеки гражданин, станал жертва или свидетел на корупционна практика, да подаде сигнал. Потребителите споделят своите истории като ги подкрепят с доказателства (снимки, видео, документи), а администраторите на сайта ги изпращат към съответните органи, публикуват сигнала и следят за неговото развитие. Проектът вече получи огромен отклик в медиите и интернет. Скоро ще е достъпно и мобилно приложение, чрез което потребителите на „Корупционна карта“ ще могат в реално време да споделят своите истории.

Преди няколко месеца „Политическа Промяна Сега“ започна разработването на „Стратегия за ускорен икономически растеж на Република България“ – документ, събрал всички идеи и цели на платформата за превръщането на България в едно по-добро място за живот. Вече четвърта версия на Стратегията се представя онлайн, за да може всеки, който пожелае да се включи в разработването й със своя коментар, препоръка или предложение.

Създателите на платформата, които винаги се допитват до последователите си в интернет, планират да поставят началото на партия, която да няма нищо общо с досега съществуващите политически формации. Идеята за учредяването й се ражда след анкета сред потребителите на Фейсбук страницата, които са категорични, че това е следващата стъпка пред „Политическа Промяна Сега“. Те смятат, че само така идеите за по-добра и нова България могат да станат реалност.

Ръководството на партията ще бъде избрано по време на учредителното събрание, което ще се проведе на 08 февруари 2014 година.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен