Мамо, не ми се карай!

Виктор, който спаси куче в заледено езеро, казал на майка си: Не ми се карай

Учениците, които спасиха кучето, пропаднало в заледено езеро в Южния парк, са стандартно изглеждащи тийнейджъри, но постъпката им бе определена от хиляди като нестандартна.
Затрогващата случка, за която ви разказахме през уикенда, стана известна след като фотографът Васил Копчев качи снимки от "спасителната операция" на профила си във фейсбук.
В събота Виктор изпълзя по леда на замръзнало езеро, за да спаси давещо се куче, а приятелите му Валентин и Георги стояха на брега в готовност да спасят него. До спасяване на момчето не се стигна, но тримата станаха повод за възхищение, след като снимките от акцията им бяха публикувани. А всичко започнало от разходка по магазините за дрехи за бала.
„Казах на другите: вижте, колко е замръзнало, щом издържа едно куче. И после видях, че нещо мърда в храстите и видях, че е друго куче”, разказва Валентин. В следващите секунди момчетата стигат от алеята до брега на езерото и докато Георги и Валентин свалят обувките си, Виктор вече пълзи по леда, за да извади кучето.
Докато Виктор опитва да извади кучето и той, и приятелите му чуват най-неприятния в подобна ситуация звук. „Аз седях тук и гледах как се пука ледът и се надявах някак да не се пукне”, казва Георги.
Операцията по спасяването на кучето се оказва успешна без дори да е необходимо повторно спасяване. Минути по-късно бездомното куче си тръгва, а момчетата се прибират, без да подозират, че още на следващия ден ще станат популярни. Виктор не казва и на родителите си. Споменава на майка си днес с думите „Мамо, не ми се карай”.