Способи за убиване на улични кучета (снимки)

Без цензура

09-02-2014, 07:34

Автор:

Мира Боева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Санкции за изхвърляне на боклук през терасата и за хранене на улични котки

Любителка на улични котки прати 2 лева на общината за пощенски разходи

Градинката на Червения площад станала развъдник на улични кучета

За да избяга от улични кучета, дете падна от мост, прегази го бус

Гавра! Кучета отровени с антифриз

Все повече отровени животни. "Четири лапи" търсят МВР

Бум на отровени кучета в София. Общината се обръща към полицията

НПО-та изригнаха срещу тричането, заплашват със съд

Бродилово се отказва от тричането

Промениха тричането! 5 кучета цопнаха в реката, но без да се въртят

Пазят кучетата от „тричане” в Бродилово днес

Природозащитници скачат пак срещу Бродилово заради "тричането"

Тричането Vs коридата

Европа ни обяви за варвари заради обичая тричане на кучета

Деца спасяват куче в Южния парк (снимки)

Затрогваща случка, от която трябва да се поучим!

Публикацията не се препоръчва за хора със слаби нерви и малолетни

Страница във Фейсбук „Способи и специфика при борба с улични вредители" открито насажда насилие и омраза към животните. И не само това. Администраторите публикуват съвети как да се избиват улични кучета.

Страницата е основана преди 2 години, но онлайн уроците започват през януари 2014.

Публикуван е списък на лекарства, които в комбинация причиняват вътрешни кръвоизливи, задушаване, алергични реакции, а във висока доза и особено мъчителна смърт на животните. Публикувани са и съвети как с препарата Каунтър могат да се избият уличните вредители.

Прикривайки се зад загрижеността си за хората, администраторите  явно изпитват садистичните си удоволствия, публикувайки съвети относно измъчването и убийството на уличните животни.



Като мотив за мъченията са публикувани много статии и примери за нападнати от кучета хора. Не липсват и обиди по адрес на природозащитниците.
Онлайн съветите за измъчване и избиване на "дивите вредители" са повече от потресаващи.

На улицата няма диви кучета. Диви са само хората, в чиито болни мозъци (основно поради липса на информация) се раждат подобни идеи.
Хвърлянето на отрова не е самозащита. Рзчекването на животни не е самозащита. Безцелното им убийство - също не е самозищита.

 

Екипът на Sofiautre.bg напомня, че насилието над животни е престъпление съгласно чл. 325Б от Наказателния кодекс и призовава 'читателите и гражданите да подават сигнали до полицията и съответната районна прокуратура при всеки случай на разхвърляне на отровни примамки. На сайта на организацията "Четири лапи" има и инструкции за подаване на жалби.

Призоваваме всеки, който не е безпристрастен към подобни прояви на насилие и агресия, да сподели публикацията и да докладва страницата на Фейсбук администраторите, за да бъде премахната съобразно стандартите на общността.
В докладването се посочва, че страницата не трябва да бъде във Facebook поради прояви на насилие и/или опасно поведение.


 

Екипът ни счита също, че дългогодишното бездействие на голяма част от общините у нас по въпроса с безстопанствените кучета и котки, както и целенасоченото игнориране на разпоредбите на Закона за защита на животните стимулират увеличаването на животните по улиците, както и саморазправата с тях, пореди което би трябвало да има и строги санкции за кметовете, за да се избегне сформирането на подобни наказателни отряди, пропагандиращи акциите си чрез социалната мрежа.